Όλοι έχουμε αυτή τη στιγμή-αστεία ή θλιβερή – όπου πρέπει να πετάξουμε κάποια ηλεκτρονική συσκευή – να την ονομάσουμε κονσόλα, κινητό, Ηχεία… – και δεν έχουμε ιδέα που να τα αφήσουμε, έτσι καταλήγουμε να τα πετάμε στην ίδια σακούλα με οργανικά απόβλητα.

Αν έχετε κάνει ποτέ οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό-πρέπει να σας πω ότι έχετε συνεργαστεί με το τεράστιο ποσό των ηλεκτρονικών αποβλήτων που δεν ανακυκλώνονται στην Ισπανία.

Σύμφωνα με EuropaPress, την Ισπανία, το 2017, ήταν η τρίτη χειρότερη χώρα στην ηλεκτρονική διαχείριση των αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, μόνο πίσω από την Κύπρο και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Περίπου το 60% των ηλεκτρονικών αποβλήτων δεν έχει καμία συγκεκριμένη τοποθεσία.Μερικές φορές είναι παραπληροφόρηση που μας οδηγεί για να κάνει αυτά τα είδη των ενεργειών, τόσο σε αυτόν τον οδηγό θα σας δώσει μια σειρά από συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε για να ανακυκλώνουν τα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Απόβλητα ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)Απόβλητα ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)

Πρώτα απ ‘ όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε συσκευή που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θεωρείται μια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή (ηηε).Δηλαδή, αν η συσκευή χρειάζεται μπαταρίες, μπαταρίες ή ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει είναι ένα ESA όπως, για παράδειγμα, η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.:Από μεγάλες συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια ή τηλεοράσεις, σε κονσόλες παιχνιδιών ή τα εργαλεία δύναμης, σε κινητά τηλέφωνα, smartphones και tablets που θα χρησιμοποιούν σε τακτική βάση * όλοι τους είναι ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Αυτές οι συσκευές, όταν τέλος της χρήσιμης ζωής τους, καθίστανται απόβλητα (WEEE), η οποία παράγει εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ανά έτος, και ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να ανακυκλώνουν σωστά αυτά τα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πώς να ανακυκλώσετε μια τράπεζα δύναμης

Αρχικά, μια τράπεζα δύναμης μπορεί να ανακυκλωθεί ως μπαταρία ή μπαταρία, αλλά δεν είναι. Φυσικά, οι μπαταρίες μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν, αλλά ποτέ μην προσπαθήσετε στο σπίτι για να αφοπλίσει μια τράπεζα ενέργειας για να εξαγάγετε τις μπαταρίες τους.

Δύναμη οι τράπεζες θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν RAEE ακριβώς όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet, που είναι, δεν μπορείς να το ρίξει κατευθείαν στα σκουπίδια, θα πρέπει να καταθέσετε σε ένα καθαρό σημείο.

Η πρότασή μας είναι ότι μπορείτε να πάρετε το παλιό σου τράπεζα δύναμης ηλεκτρονική χωματερή, όπου έμπειρα χέρια θα φροντίσει για την ορθή διαχείριση και την επακόλουθη ανακύκλωση.

Από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι οι κύριες μάρκες που κυριαρχούν οι τράπεζες δύναμης τομέα θα πρέπει να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους σχετικά με την ανακύκλωση των προϊόντων αυτών και/ή για το πώς θα τους διαχειριστεί.

“Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και αποβλήτων μπαταρίες δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται στη διάθεση των αποβλήτων ή κάδους ανακύκλωσης. Τα ΑΗΗΕ είναι πίσω δωρεάν σε ηλεκτρική καταστήματα λιανικής πώλησης σε μια ένα-προς-ένα, όπως-για-όπως βάση. Υπάρχει ένας κάδος για μικρές μπαταρίες στο τοπικό σας κατάστημα. Τοπικές αρχές δημοτικές παροχές επίσης να πάρει πίσω WEEE και τα απόβλητα μπαταριών δωρεάν. Το WEEE και η ανακύκλωση μπαταριών αποβλήτων είναι δωρεάν.”

Πού να πάρω τις παλιές μπαταρίες ή τις μπαταρίες;

Για την ανακύκλωση των μπαταριών και των συσσωρευτών υπάρχει μεγάλη κάλυψη σε όλη την Ισπανία, χάρη στην Ecopilas Ίδρυμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη συλλογή, την επακόλουθη ταξινόμηση και αποστολή σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.Ecopilas έχει περισσότερα από 37000 δοχεία στην εθνική επικράτεια, μπορείτε να αναζητήσετε αυτό το χάρτη για το πλησιέστερο κοντέινερ σας.Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει ένα δοχείο Ecopilas, θα το βρείτε στο δρόμο και σε πολλά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, γραφεία… μπορείτε ακόμη και να παραγγείλετε το δικό σας δοχείο για το σπίτι σας δωρεάν ή να ζητήσετε ένα για το σχολείο των παιδιών σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here