Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πού ηλεκτρονικές συσκευές, τους υπολογιστές, τηλεοράσεις ή παλιά κινητά τηλέφωνα ρίχνονται, αλλά είναι πιο κοντά απ ‘ ότι νομίζεις.

Με την πάροδο των ετών, οι πολίτες έχουν δώσει την απαραίτητη σημασία στην ανακύκλωση. Είναι σύνηθες για όλους να γνωρίζουν πού να καταθέσουν χαρτί ή χαρτόνι, γυαλί ή πλαστικό?

Πού να πετάξω το παλιό μου κινητόΠού να πετάξω το παλιό μου κινητό

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να πάει στο καθαρό σημείο στην πόλη σας. Τα καθαρά σημεία είναι χώροι που προσφέρει η πολιτεία για τη συλλογή μιας μεγάλης ποικιλίας αποβλήτων. Οι πολίτες συχνά τους χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τις συσκευές τους, αλλά δεν ξέρουν ότι άλλες συσκευές, όπως φορητές συσκευές, υπολογιστές, Cd ή κασέτες μελανιού μπορεί επίσης να μείνει εκεί.

Υπάρχουν σταθερά καθαρά σημεία και κινητά. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, τα πρώτα βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται συνήθως μακριά από το κέντρο των πόλεων. Οι τελευταίοι έχουν την ίδια λειτουργία, ωστόσο, κινούνται γύρω από διαφορετικές περιοχές των πόλεων για να διευκολύνει τη συλλογή των αποβλήτων από τον πληθυσμό

Πώς μπορώ να βρω το πλησιέστερο καθαρό σημείο

Για να μάθετε πού βρίσκονται τα καθαρά σημεία της πόλης σας, απλά ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του σχετικού Δημοτικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση της Μαδρίτης, παρέχεται κατάλογος των σταθερών καθαρών σημείων και των κινητών καθαρών σημείων που διανέμονται σε όλη την πόλη.

Σε αυτή τη γραμμή, υπάρχει ένας ιστός που μας λέει ποιο είναι το πλησιέστερο σημείο συλλογής μετά την εισαγωγή του είδους των αποβλήτων και την πόλη και την περιοχή στην οποία ζούμε. Αυτές οι τοποθεσίες συλλέγουν απόβλητα, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, CD, μπαταρίες, δοχεία μελάνης, κ. λπ. Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα, η οποία περιλαμβάνει επίσης γυαλί, μέταλλα, χαρτιά και δοχεία.

Εναλλακτικές επιλογές συλλογής

Εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχουν επίσης εναλλακτικές λύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αν και συνήθως προορίζονται για επιχειρήσεις και όχι για ιδιώτες. Εταιρείες όπως η ανακύκλωση ενδυμάτων ή τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι υπεύθυνες για την ανακύκλωση πολλών τύπων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Μια άλλη επιλογή είναι να συμβουλευτείτε το εν λόγω εμπορικό σήμα, καθώς ορισμένοι είναι υπεύθυνοι για την ανακύκλωση των προϊόντων τους. Στον τομέα των δοχείων μελάνης, Canon μπορεί να υπερηφανεύεται για το πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here