πρόκειται για απόβλητα με υψηλό επίπεδο ρύπανσης που συνιστά πολύ σοβαρή απειλή. Περιέχουν κυρίως βαρέα μέταλλα, ουσίες όπως βρωμίνη, κάδμιο, φώσφορο, υδράργυρο, αρσενικό, κοβάλτιο… αυτό μπορεί να μολύνει το νερό ή να συμμετέχουν στο σχηματισμό των αερίων του θερμοκηπίου.

Η αλήθεια είναι ότι ρίχνουν οποιαδήποτε από αυτές τις ξεπερασμένες συσκευές σε οργανικά απόβλητα ή αφήνοντας τους στο δρόμο ενέχει κινδύνους για το περιβάλλον και για την υγεία μας. Ως εκ τούτου, το πιο αναφέρεται σε αυτά τα υπολείμματα είναι να επιλέξουν κάποιο από τα 3 r του περιβαλλοντισμού:

Ελαχιστοποιήστε τη χρήση του. Απλά πάρε τα πραγματικά απαραίτηταΕλαχιστοποιήστε τη χρήση του. Απλά πάρε τα πραγματικά απαραίτητα.

Επαναχρησιμοποίηση. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να εργάζονται, μπορούμε να τα δώσουμε σε φίλους και οικογένειες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτά ή να τα δωρίσουν σε φιλανθρωπικά έργα και έργα αλληλεγγύης.Ανακύκλωση. Εάν η συσκευή δεν λειτουργεί και αποκτηθεί νέα, η εγκατάσταση έχει την υποχρέωση, όπως προβλέπεται από το νόμο, να αποδεχθεί την παλιά και να διαχειριστεί τα απόβλητά της. Εάν ένα πρόσωπο θέλει απλά να απαλλαγούμε από την ηλεκτρονική συσκευή, είναι απαραίτητο να το φέρει σε ένα καθαρό σημείο. Έτσι καλούνται οι δημόσιες εγκαταστάσεις για να μπορούν οι καταναλωτές να απορρίπτουν αυτού του είδους τα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα.

Στην Ισπανία, το ποσοστό συλλογής αυτού του εξοπλισμού δεν υπερβαίνει μόλις το 20%, αν και η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι απαιτητική και δεν ανακυκλώνει τέτοια απόβλητα αποτελεί έγκλημα. Οι διοικήσεις, οι καταναλωτές και οι κατασκευαστές της χώρας μας έχουν ένα εξαιρετικό θέμα εν προκειμένω. Συνεπώς, όλες οι εταιρείες πρέπει να υπόκεινται σε περιβαλλοντική νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει ένα βασιλικό διάταγμα για τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Προκειμένου να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς και να αποφύγει τις κυρώσεις, οποιαδήποτε εταιρεία ή εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των προμηθευτών εξειδικευμένη στη διαχείριση των αποβλήτων. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η Ομάδα Lyrsa, η οποία έχει μια γραμμή που ειδικεύεται στην ΑΗΗΕ (Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού), όπως είναι των συγκεκριμένων αποβλήτων χρειάζεται ειδική θεραπεία.

Στόχος της λίρας είναι η επίτευξη της υψηλότερης ποσότητας Ανακύκλωσης που συμβάλλει αποτελεσματικά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Για το σκοπό αυτό, μετατρέπει τα ΑΗΗΕ σε πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων

Για τη διαχείριση αποβλήτων, Lyrsa παρέχει λογιστικές λύσεις μεταφοράς μέσα από το δικό του στόλο και έχει εμπορευματοκιβώτια και τα κλουβιά που διευκολύνουν την επιλεκτική συλλογή κάθε κατηγορία αποβλήτων, εγκεκριμένα οχήματα, ένα δίκτυο των φυτών επιτρέπεται για την αποθήκευση και επεξεργασία των αποβλήτων και ένα συγκεκριμένο φυτό για τη θεραπεία του κρύου εξοπλισμού. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι το ψυγείο είναι μια κακή ανακύκλωση ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με εφέ με αέρια θερμοκηπίου ισοδύναμων με τις εκπομπές ενός αυτοκινήτου σε ένα ταξίδι από 15.000 χιλιόμετρα.

Το Lyrsa Ομάδα έχει συμφωνίες συνεργασίας με τα κύρια συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης για τη συλλογή και ανακύκλωση των ΑΗΗΕ, των ενώσεων, των διανομέων, καθαρά σημεία, και εξυπηρετεί εταιρείες διαχείρισης των ΑΗΗΕ από το συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα.

Το πάθος για την παρακολούθηση της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εκατομμύρια καταναλωτές –νωρίς την απόρριψη από τα κινητά τους τηλέφωνα, ταμπλέτες, ή φορητούς υπολογιστές, μαζί με το γνωστό προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι παρούσα σε όλα τα είδη των συσκευών, είναι δύο από τις κύριες αιτίες της νεότερης γενιάς των ηλεκτρονικών αποβλήτων σε όλο τον κόσμο. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η ανακύκλωση παλαιών συσκευών, οι οποίες αποτελούνται από διάφορα υλικά, Πολλά από τα οποία είναι πολύτιμα, όπως τα πλαστικά.Το 2016, περισσότεροι από 44 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου των ” νωμένων Εθνών. Αυτό το είδος αποβλήτων περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα, που κυμαίνονται από τηλέφωνα και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών έως ψυγεία και τηλεοράσεις. Όλες αυτές οι συσκευές περιέχουν πολύτιμα πλαστικά, όπως πολυκαρβονικά άλατα.

Προκειμένου να μειωθεί το ποσό των συσσωρευμένων αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής και να ανακτήσει τα πολύτιμα αυτά τα πολυμερή, ερευνητές από όλο τον κόσμο έχουν διερευνηθεί διάφορες μέθοδοι εκχύλισης. Οι τρέχουσες μεθοδολογίες περιλαμβάνουν τη χρήση χλωριωμένων ουσιών, όπως το χλωρίδιο του μεθυλενίου (DCM), οι οποίες είναι τοξικές, πτητικές και ακριβές.

Τώρα, μια ομάδα χημικοί από τα πανεπιστήμια του Ιλινόις και του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ) έχουν αναζητήσει μια εναλλακτική λύση χρησιμοποιώντας N-μεθυλο-2-πυρρολιδόνη (NMP), η οποία θα ήταν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη. Τα αποτελέσματα του έργου του έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό ACS Sustainable Chemistry & Engineering.Τα κινητά τηλέφωνα συνήθως περιέχουν ένα μίγμα πολυανθρακικού και πολυαμιδίου. Σε μεγάλης κλίμακας πειράματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το DCM και NMP ανακτηθεί 87 και 89 τοις εκατό, αντίστοιχα, του πολυανθράκων από αυτές τις συσκευές, αλλά και το NMP μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τουλάχιστον μία φορά περισσότερο, χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here